Terminsstart

Nya och gamla spårare, upptäckare, äventyrare, utmanare, rovers och ledare träffades för gemensam teminsuppstart i slutet av augusti. Som alltid var det roligt att se hur många vi är tillsammans i hela kåren! I söndags var vi också ett gäng Läs mer »

Spårarledare sökes!

Vi är ett härligt ledarlag på ca fyrtio vuxna och en massa glada extrahänder. Som i alla föreningar behöver vi dock alltid påfyllning och framför allt till våra spårare. Vi måste bli fler till hösten för vi vill att alla barn Läs mer »

konfirmation Göransborg

13 juli konfirmerades sex av kårens äventyrare på Scoutkonfirmationslägret Göransborg efter en hel månads härligt läger. Grattis till er alla! Scoutkonfirmation finns på fler platser i Sverige bland annat även på scouternas egen ö: Vässarö Vill du anmäla dig till Läs mer »

Kandersteg!

Nu är 40 äventyrare, utmanare, rovers och ledare snart hemma från sommarens scoutäventyr: Kandersteg scouternas internationella lägerområde i Schweiz. Resan dit och hem var en del av äventyret med buss och nattåg och upptäcksfärder i Hamburg och Basel. Svalkande alpbäckar Läs mer »

Valborg med Furulundsscoutkår

Välkomna på Valborgsfirande vid Furulunds scoutgård! 18.00 Grilleldarna tänds för alla med egen picknick-korg 20.00 Valborgsmässobålet på dammen tänds Vårtal Rosa Rydberg Sång av Gaudiakören under ledning av Jenny Bergner Under kvällen finns lotterier, chokladhjul, klättervägg, fiskdamm, tävlingar mm. Grillad Läs mer »

Kandersteg 2019

Kandersteg International Scout Centre vecka 30 – 20/7 till 28/7 2019 Det planeras för fullt för årets sommarläger! Scouterna är en internationell rörelse och finns i stort sett i hela världen. Alla scouter delar samma värdegrund även om scoutprogrammet skiljer sig beroende Läs mer »

Vårläger 2019

Var Hälsade Jordbor! I år ska vi tillsammans ge oss ut på en resa för att utforska Vintergatan! Så tanka era rymdskepp för här ska de bli åka av! Tid: 30 maj till 2 juni 2019 Plats: På Sonnarps lägerområde, Läs mer »

Furulundsscoutkår sänker till ”Scouter stöttar”

Styrelsen beslutade att Furulundsscoutkår liksom många andra scoutkårer i Sverige skall skänka 10 kronor per medlem till den pågående insamlingen ”Scouter stöttar”. Det innebär att vi satt in 1700 kronor på Röda Korsets insamlingskonto under insamlingsnamnet ”Scouter stöttar”.  

Terminsstart den 27/8 kl 18.15

Terminsstart Torsdagen den 27/8 kl 18.15 – 19.45 startar terminens verksamhet med en gemensam träff för alla avdelningarna. Nya och gamla scouter och föräldrar hälsas välkomna! Under tiden som scouterna har aktiviteter med avdelningsledarna kommer föräldrar att  informeras om scouting och Läs mer »

Föräldramöte inför spårarnas sommarläger på scoutgården den 15/6 kl. 18.30

Föräldramöte inför spårarnas sommarläger på scoutgården den 15/6 kl 18.30. Vi bjuder på fika.   Vi behöver hjälp med uppbyggnad av lägret onsdag den 15/7, och rivning av lägret på lördag förmiddag den 18/7. Anmälan till peter.isgren@furulundsscoutkar.se   Spårarledarna Peter Läs mer »