Trygga Möten

Trygga möte Den 18 feb arrangerar Furulundsscoutkår Trygga möten för alla ledare. Den här kursen är till för alla som möter barn och ungdomar i ett ledaruppdrag eller i sitt arbete. Syftet är att sprida kunskap om övergrepp, kränkningar och Läs mer »

Nästa kårläger

Nästa kårläger är bokat till första helgen i april (2-3 april). Vi åker till Göransborg, som ligger utanför Höör. Mer info kommer från avdelningarna.

Furulundsscoutkår sänker till ”Scouter stöttar”

Styrelsen beslutade att Furulundsscoutkår liksom många andra scoutkårer i Sverige skall skänka 10 kronor per medlem till den pågående insamlingen ”Scouter stöttar”. Det innebär att vi satt in 1700 kronor på Röda Korsets insamlingskonto under insamlingsnamnet ”Scouter stöttar”.  

Terminsstart den 27/8 kl 18.15

Terminsstart Torsdagen den 27/8 kl 18.15 – 19.45 startar terminens verksamhet med en gemensam träff för alla avdelningarna. Nya och gamla scouter och föräldrar hälsas välkomna! Under tiden som scouterna har aktiviteter med avdelningsledarna kommer föräldrar att  informeras om scouting och Läs mer »

Föräldramöte inför spårarnas sommarläger på scoutgården den 15/6 kl. 18.30

Föräldramöte inför spårarnas sommarläger på scoutgården den 15/6 kl 18.30. Vi bjuder på fika.   Vi behöver hjälp med uppbyggnad av lägret onsdag den 15/7, och rivning av lägret på lördag förmiddag den 18/7. Anmälan till peter.isgren@furulundsscoutkar.se   Spårarledarna Peter Läs mer »

TBE-spruta inför sommarlägret på Vässarö

Det är en rekommendation från Vässarö att man tar TBE-spruta för att ha skydd mot hjärnhinneinflammation från fästingar. För att ha få ett säkrare skydd ska man ta två sprutor, med ett par veckors mellanrum. Läs mer på www.1177.se om TBE Läs mer »

Fixardag på scoutgården

Den 26/4 klockan 10-13 Då är det dags att göra scoutgården och dess omgivningar redo för en intensiv vår och sommar. Kom som du är och ta med lite trädgårdsredskap!!   //Furulundsscoutkår

Viktig information ang. sommarlägret

 2015-04-02 Vi har äntligen allt klart med Vässarö! Upptäckare-Äventyrare-Utmanare åker till Vässarö den 25-31 juli! Lägeravgiften inkl. resa är max 2500:- , vi jobbar med att få ner reskostnaden. Bad, Båt, Trapperspår, nya vänner, mat över öppen eld och fantastiska soluppgångar ur havet! Yiiii-Haaa! Läs mer »

Julmarknad på Furumacken fredagen den 5/12

På den traditionella julmarknaden på Furumacken finns Furulunds scoutkår alltid representerade. Vi säljer bla kransar och hembakade kakor. Till detta behöver vi er hjälp. Torsdagen den 4/12 träffas vi, ledare och föräldrar, på scoutgården kl 18.00 för att binda kransar. Läs mer »

Kårkväll 7 oktober

Ikväll trotsade ett sjuttiotal scouter plus ledare vädrets makter och deltog i den kårkväll som Äventyrarna arrangerat med lägerbål och frågesport. Kvällen avslutades med en ring som kramade hela scoutgården medan vi sjöng scoutsången och avslutade med ett rungande ”Var Läs mer »