Valborg med Furulundsscoutkår

Välkomna på Valborgsfirande vid Furulunds scoutgård! 18.00 Grilleldarna tänds för alla med egen picknick-korg 20.00 Valborgsmässobålet på dammen tänds Vårtal Rosa Rydberg Sång av Gaudiakören under ledning av Jenny Bergner Under kvällen finns lotterier, chokladhjul, klättervägg, fiskdamm, tävlingar mm. Grillad Läs mer »

Kandersteg 2019

Kandersteg International Scout Centre vecka 30 – 20/7 till 28/7 2019 Det planeras för fullt för årets sommarläger! Scouterna är en internationell rörelse och finns i stort sett i hela världen. Alla scouter delar samma värdegrund även om scoutprogrammet skiljer sig beroende Läs mer »

Vårläger 2019

Var Hälsade Jordbor! I år ska vi tillsammans ge oss ut på en resa för att utforska Vintergatan! Så tanka era rymdskepp för här ska de bli åka av! Tid: 30 maj till 2 juni 2019 Plats: På Sonnarps lägerområde, Läs mer »

Furulundsscoutkår sänker till ”Scouter stöttar”

Styrelsen beslutade att Furulundsscoutkår liksom många andra scoutkårer i Sverige skall skänka 10 kronor per medlem till den pågående insamlingen ”Scouter stöttar”. Det innebär att vi satt in 1700 kronor på Röda Korsets insamlingskonto under insamlingsnamnet ”Scouter stöttar”.  

Terminsstart den 27/8 kl 18.15

Terminsstart Torsdagen den 27/8 kl 18.15 – 19.45 startar terminens verksamhet med en gemensam träff för alla avdelningarna. Nya och gamla scouter och föräldrar hälsas välkomna! Under tiden som scouterna har aktiviteter med avdelningsledarna kommer föräldrar att  informeras om scouting och Läs mer »

Föräldramöte inför spårarnas sommarläger på scoutgården den 15/6 kl. 18.30

Föräldramöte inför spårarnas sommarläger på scoutgården den 15/6 kl 18.30. Vi bjuder på fika.   Vi behöver hjälp med uppbyggnad av lägret onsdag den 15/7, och rivning av lägret på lördag förmiddag den 18/7. Anmälan till peter.isgren@furulundsscoutkar.se   Spårarledarna Peter Läs mer »

TBE-spruta inför sommarlägret på Vässarö

Det är en rekommendation från Vässarö att man tar TBE-spruta för att ha skydd mot hjärnhinneinflammation från fästingar. För att ha få ett säkrare skydd ska man ta två sprutor, med ett par veckors mellanrum. Läs mer på www.1177.se om TBE Läs mer »

Fixardag på scoutgården

Den 26/4 klockan 10-13 Då är det dags att göra scoutgården och dess omgivningar redo för en intensiv vår och sommar. Kom som du är och ta med lite trädgårdsredskap!!   //Furulundsscoutkår

Viktig information ang. sommarlägret

 2015-04-02 Vi har äntligen allt klart med Vässarö! Upptäckare-Äventyrare-Utmanare åker till Vässarö den 25-31 juli! Lägeravgiften inkl. resa är max 2500:- , vi jobbar med att få ner reskostnaden. Bad, Båt, Trapperspår, nya vänner, mat över öppen eld och fantastiska soluppgångar ur havet! Yiiii-Haaa! Läs mer »

Julmarknad på Furumacken fredagen den 5/12

På den traditionella julmarknaden på Furumacken finns Furulunds scoutkår alltid representerade. Vi säljer bla kransar och hembakade kakor. Till detta behöver vi er hjälp. Torsdagen den 4/12 träffas vi, ledare och föräldrar, på scoutgården kl 18.00 för att binda kransar. Läs mer »